MAN-zelfrijdende-truck-Maersk

Digitalisering in de logistieke sector

Toch blijven groeien ondanks personele tekorten

De vraag naar diensten van de logistieke sector zal de komende jaren niet afnemen. Alhoewel de omzetgroei enigszins is afgenomen in 2019 naar zo’n 4% is deze nog fors te noemen. In een arbeidsintensieve industrie als uw sector zijn personele kosten een belangrijke kostenpost. Los van de toegenomen personele kosten, zijn arbeidskrachten een schaars goed. Zo’n 35% van de ondernemers in uw sector geeft aan dat het tekort aan arbeidskrachten een belemmering vormt voor de omzetgroei.

Bestaande knelpunten oplossen

De overkoepelende brancheorganisaties Evofenedex, Logistiek & Transport Nederland en Beursvaartadres hebben eind 2019 het rapport ‘Data en Digitalisering 2019’ uitgebracht. Dit rapport geeft inzicht in de digitalisering in de transport- en logistieke sector. 652 ondervraagden vertellen over de rol van digitalisering binnen hun bedrijf en hun wensen voor de toekomst.

Uit de wensen voor de toekomst zijn een aantal doelstellingen gevormd. Deze doelen zijn onder te verdelen in een aantal thema’s. Thema’s als integratie, knelpunten bij digitalisering en kwaliteit van data zijn nauw verweven met oplossingen die RPA biedt. Ook het inzichtelijk maken en het optimaliseren van bedrijfsprocessen wordt ondersteund door RPA.

Overbodige migraties naar nieuwe applicaties

Dienstverleners in uw sector zien het migreren naar een nieuwe applicatie als tijdrovend en duur. Tevens is het koppelen van de nieuwe applicatie aan de bestaande systemen een uitdaging.

RPA neemt deze bezwaren weg. Door de inzet van RPA kunnen snel en risicoloos bestaande applicaties aan elkaar gekoppeld worden. De implementatie van RPA vergt geen langdurige en kostbare migratie van bestaande naar nieuwe oplossingen. Of integratie van architecturen die zeer eveneens kostbaar en tijdrovend kan zijn.

Snelle en houdbare resultaten

RPA ondersteunt bij het verwijderen van nog meer knelpunten:

  • Door RPA te combineren met bestaande applicaties krijgt u gemakkelijker inzicht in uw kosten.
  • RPA biedt standaard functionaliteit om email, PDF-documenten en gescande documenten te verwerken. RPA is met andere woorden een grote stap richting het papierloos werken.
  • De robot neemt controles en repetitieve handelingen over waardoor u en uw medewerkers tijd vrij hebben voor andere taken.

Verder praten? Maak een afspraak

Of u nu een verlader, vervoerder, expediteur of een logistieke dienstverlener bent, RPA biedt oplossingen voor tal van problemen gerelateerd aan digitalisering. Wilt u eens meer horen over wat er voor uw bedrijf mogelijk is? Laat dan een afspraak maken. Met plezier lichten we toe hoe wij u kunnen helpen.

Deel dit bericht