20220621-hunt-hks-dsc4295-vario-about_eea4e34a800277d6a0b277089f368451

Minder werkdruk bij de medewerkers van de logistieke afdeling

Aanleiding

Per week versturen de transporteurs, die ingehuurd worden door een internationaal metaal recyclingbedrijf, tientallen facturen die handmatig gecontroleerd en verwerkt moeten worden. Per jaar wordt door de medewerkers op alle locaties van het bedrijf zo’n 3000 uur besteedt aan deze activiteit. Door gebrek aan tijd en mankracht worden andere activiteiten niet of nauwelijks uitgevoerd.

Oplossing

Het werk dat handmatig gedaan moest worden is door de automatisering van Yellow Atom geminimaliseerd. De e-mails van de transporteurs en de facturen, die complex van aard zijn, worden automatisch verwerkt d.m.v. kunstmatige intelligentie. Controles worden uitgevoerd en tenslotte worden de facturen ter goedkeuring aangeboden aan het management. Hiermee zijn 3 van de 4 handmatige stappen geautomatiseerd. Tevens worden opvallende zaken die naar boven komen tijdens de controles, zoals datakwaliteit problemen, gedeeld met de gebruikers.

So what?

Het aantal uren dat besteed werd aan de controle en goedkeuring van transportfacturen is gereduceerd tot minder 20% van wat het was. Daarnaast worden minder fouten gemaakt met controles en verbetert de datakwaliteit stapje voor stapje.

Deel dit bericht